Dit zijn de eettafel trends van nu

De interieurwereld is continu aan verandering onderhevig, zo ook op het gebied van eettafels. Nieuwe vormen, kleuren en onderstellen: deze eettafel trends vinden wij het delen waard!

Trend 1: Deens ovaal

Een ovale eettafel is in! Een semi-ovale eettafel, ook wel Deens ovaal genoemd, is een veelgekozen vorm onder onze klanten. Het is de perfecte balans tussen ovaal en rechthoekig. Deze vorm neemt neemt net wat minder ruimte in beslag dan een rechthoekige tafel en benadrukt de lengte van je ruimte. Door de afgeronde vorm ontstaat er aan beide kanten eventueel een extra zitplaats, handig voor gasten of een kinderstoel!

Trend 2: donker houten eettafel

Waar we de afgelopen jaren veel naturel houten eettafels zagen, zien we nu steeds meer donkere houten tafels terug. Walnoot is een populaire houtsoort, maar ook eikenhouten tafels afgewerkt met een donkere lak vallen in de smaak. Zo is onze HelloTable tafel met de afwerking 'dark stained' geliefd onder veel klanten.

Trend 3: organische vormen

Ronde en organische vormen winnen al enige tijd aan populariteit in het interieur. Naast ronde tafels zien we de organische trend nu ook in eettafels terug. De assymetrische vorm maakt je interieur speels en doorbreekt de rechte lijnen. En doordat er ook iemand op de kop kan zitten, maakt dat het tafelen nóg gezelliger. Een organische eettafel past perfect in een Scandinavisch interieur!

Trend 4: slanke tafelpoten

Waar we jaren geleden veel robuuste (stalen) onderstellen zagen, zien we nu juist veel slanke onderstellen. Dit maakt de eettafel een stuk ruimtelijker en eleganter. Dit is precies de reden dat we voor onze HelloTable collectie ook slanke, afgeronde poten hebben gekozen. Ook bij veel Scandinavische merken zien we deze verfijnde designs terug.

Trend 5: tafelblad met patroon

Veel houten tafelbladen hebben rechte planken, maar we zien daar nu ook regelmatig een variatie op. Zo heeft het Belgische merk Mobitec mooie eettafels met een mosaik of visgraat tafelblad. Net even anders dan anders!

Trend 6: statement onderstel

Naast de slanke poten, is er ook juist een tegenhanger: het statement onderstel. Denk aan een grote olifantenpoot in het midden van de tafel of een grote poot aan beide zijkanten van de tafel. Tafels met een groot onderstel vragen de aandacht, waardoor de eettafel echt fungeert als statementstuk.

Zuiver Lotus tafel

Trend 7: uitschuifbare eettafels

In de HelloChair winkels is er steeds meer vraag naar uitschuifbare eettafels. Wij snappen wel waarom: hoe handig is het om in een handomdraai extra zitplaatsen tevoorschijn te toveren voor gasten? Dit geeft zoveel flexibiliteit, zeker in een kleine ruimte. De laatste tijd zijn er steeds meer uitschuifbare eettafels aan ons assortiment toegevoegd.

Stel jouw tafel samen in de winkels

Je merkt het al: de keuze in eettafels is eindeloos. Wil je een aantal tafels in het echt bekijken? Kom naar één van de HelloChair winkels! Veel tafels kun je volledig zelf samen stellen. Dit betekent: je kiest zelf de vorm, afmeting, afwerking en het onderstel. Kom je er niet uit? Ons team geeft gratis advies!

Aan deze tafels zitten onze klanten