Duurzaamheid

Zo dragen wij ons steentje bij.

Als (online) retailer beseffen we ons goed dat ook wij verantwoordelijkheid hebben op het gebied van duurzaamheid. We pretenderen niet duurzaam te zijn, maar proberen wel waar mogelijk ons steentje bij te dragen.

Kwaliteit boven alles

Bij HelloChair selecteren we alleen de mooiste producten. Kwaliteit staat hierbij voorop. Zo gaan ze lang mee; beter voor jou én onze planeet. We werken samen met de beste merken en we zijn selectief in welke producten we verkopen. Vooral veel designmerken streven naar de hoogste kwaliteit; ze ontwerpen met het doel dat de meubels lang meegaan. De stoelen worden vaak uitgebreid getest op stevigheid, veiligheid en levensduur. Krijgen we klachten over een bepaalde stoel? Dan halen we deze per direct uit het assortiment. Zo houden we onze kwaliteit hoog.

Duurzamere materialen

Gelukkig focussen ook steeds meer merken zich op duurzaamheid. Steeds meer stoelen zijn gemaakt van gerecyclede materialen, zoals glas, plastic (flessen), hout van oude gebouwen of resterende stoffen. Ook het productieproces krijgt steeds meer aandacht. Veel merken zijn transparant over waar, wie en hoe producten geproduceerd zijn. Dit kun je onder andere teruglezen in een zogenoemd ‘sustainability manifesto’ dat veel merken publiceren. Ze focussen op een duurzame en verantwoorde productie en zorgen voor menswaardige arbeidsomstandigheden voor alle werknemers.

Benieuwd naar onze favoriete duurzamere stoelen? Bekijk dan deze selectie!

Speciaal op maat gemaakt

In onze winkels kun je veel stoelen volledig zelf samenstellen, van het onderstel tot de stoffering. Deze stoelen hebben we niet op voorraad, maar gaan pas in productie zodra jouw bestelling binnenkomt. Ook onze HelloTable eettafels worden speciaal voor jou op maat gemaakt in onze meubelmakerij. Ons team geeft altijd gratis advies en doet er alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen. Zo voorkomen we miskopen, wat wel zo duurzaam is.

Productie van HelloTable in Nederland

Onze HelloTable eettafels produceren we in een oer-Hollandse meubelmakerij, gevestigd in Limburg. In dit familiebedrijf werken ervaren meubelmakers met veel passie voor het vak. Kwaliteit en duurzaamheid staan hoog in het vaandel bij HelloTable. We werken alleen met de beste materialen. Het hout is met zorg geselecteerd en komt uit duurzaam beheerde bossen. Na het produceren komt de tafel direct jouw kant op, zonder tussenhandel. Beter voor milieu én voor jou. Zo krijg je hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Herbruikbare verzenddozen

Bestel je stoelen bij ons? Dan is de kans aanwezig dat jouw stoelen worden geleverd in een herbruikbare verzenddoos. Wanneer we stoelen op afspraak leveren, nemen we vaak de dozen weer mee terug zodat we deze opnieuw kunnen gebruiken.

Retouren vermijden

Het retourneren van producten proberen we tot een minimum te beperken. Mede om deze reden zijn er kosten verbonden aan het retourneren van producten. Twijfel je over jouw keuze? Dan stimuleren we klanten om naar de winkels te komen. Als dat lastig is, adviseren we om één stoel te bestellen in plaats van meteen zes stuks. Dat scheelt weer! Ook bieden we stofstalen aan om het online keuzeproces te vergemakkelijken en retouren te verminderen.

Ben je benieuwd hoe je een duurzame en bewuste keuze maakt voor jouw nieuwe stoelen? Lees onze 8 tips.