Het verhaal achter HelloTable

Kwaliteit, vakmanschap en uniek design: dat is waar HelloTable voor staat. Elke eettafel wordt speciaal voor jou gemaakt in de meubelmakerij in Limburg. Ben je benieuwd hoe? Dat laten we je met trots zien!

Met passie gemaakt

Alle HelloTable Novum eettafels produceren we in een oer-Hollandse meubelmakerij, gevestigd in Limburg. In dit familiebedrijf werken ervaren meubelmakers met veel passie voor het vak.

Kwaliteit en duurzaamheid staan hoog in het vaandel bij HelloTable. We werken alleen met de beste materialen. Het hout is met zorg geselecteerd en komt uit duurzaam beheerde bossen. Na het produceren komt de tafel direct jouw kant op, zonder tussenhandel. Beter voor milieu én voor jou. Zo krijg je hoge kwaliteit voor een toegankelijke prijs.

Alle tafelbladen zijn voorzien van metalen strips aan de onderkant die het kromtrekken van het hout tegengaan. Voordat het ontwerp in productie ging, hebben we strenge kwaliteitschecks uitgevoerd. Zo kun je rekenen op een eettafel waar je jarenlang plezier van hebt!

Uniek ontwerp

Het leuke is: je kunt kiezen uit 8 vormen, 3 onderstellen, 9 matte afwerkingen en talloze afmetingen. In de HelloChair winkels kun je de tafels bekijken en helpen we graag met het samenstellen van jouw unieke tafel.

Heb je jouw eettafel naar wens samengesteld? Dan gaat de tafel in productie. Elke tafel wordt met veel aandacht gemaakt en verlaat pas de fabriek als deze grondig is afgewerkt en gekeurd. Het is een prachtig natuurproduct, waardoor elke tafel uniek is.

Bepaal zelf de vorm

Elke vorm is verkrijgbaar in talloze afmetingen, tot maar liefst 3 meter.
Ovaal
Semi-ovaal
Semi-rechthoekig
Rechthoekig
Rond
Organisch

Kies een matte afwerking

Ga je voor noten- of eikenhout?  

3 verschillende onderstellen

Houten of stalen poten. Jij bepaalt!

Novum 30

Het oorspronkelijke ontwerp van de Novum eettafel: de tafelpoten in een hoek van 30 graden.

Novum 15

Of ga voor het onderstel waarbij de poten rechterop én net iets verder uit elkaar staan.

Steelo

Ons nieuwste onderstel: de Steelo. Mooie stalen poten in 11 verschillende RAL-kleuren.

How it's made

Ben je benieuwd hoe het eraan toegaat in onze werkplaats? We nemen je mee in het productieproces!

Ben je benieuwd hoe het eraan toegaat in onze werkplaats? We nemen je mee in het productieproces!

1. Schaven

De gedroogde houten planken gaan eerst de schaafmachine in. De ruwe planken maken we mooi glad, zodat ze naadloos op elkaar aansluiten. Stuk voor stuk lopen we alle planken nauwkeurig na.

2. Verlijmen

Vervolgens verlijmen we de planken tot één geheel. De planken worden op elkaar gestapeld in een verlijmpers en een half uur op elkaar geperst tot een paneel. Zo begint het al op een tafelblad te lijken!

3. Schuren

Om verzekerd te zijn van een strak tafelblad, gaat het paneel de schuurmachine in. Ook worden noesten en scheurtjes met de hand opgevuld en netjes glad geschuurd.

4. Frezen

Tijd voor de juiste vorm! Met een speciale machine frezen we het blad in de door jouw gekozen vorm en afmeting. Ook bepalen we hiermee de bevestigings-plaats van het onderstel.

5. Verjongen

Alle tafelbladen van HelloTable lopen aan de zijkant schuin af. Een verjongd tafelblad noemen we dat! Hierdoor is de tafel extra mooi afgewerkt en oogt hij in zijn geheel strak en slank.

6. Afwerken

Welke afwerking je ook kiest: elke tafel behandelen we met een sterke, matte lak. Zo is je tafel goed beschermd tegen vlekken. Dankzij de spuitmachine wordt de lak mooi gelijkmatig verdeeld.

7. Controleren

Jouw nieuwe eettafel is bijna klaar! Maar voordat hij de werkplaats verlaat, checken we hem grondig. Pas als iedereen helemaal tevreden is, komt jouw unieke eettafel jouw kant op.

8. Bezorgen

Toet toet! We bezorgen jouw nieuwe tafel met onze gratis Premium bezorgservice. De bezorgers zetten de tafel in elkaar en nemen al het verpakkingsmateriaal mee. Zo kun jij direct genieten van je tafel!

Neem een kijkje in de meubelmakerij

Onderhoud

Natuurlijk wil je dat jouw nieuwe HelloTable zo lang mogelijk mooi blijft! Alle tafels worden afgewerkt met een transparante, matte lak. Deze speciale lak is op waterbasis en zorgt dat je tafel beschermd is tegen vlekken, maar wel zijn natuurlijke look behoudt. Extra behandeling van jouw tafel is dus niet nodig.

Om de tafel zo lang mogelijk netjes te houden raden we het gebruik van onderzetters aan, vooral bij hete pannen en warme dranken. Zo verklein je de kans op kringen in het tafelblad. Komt er toch een vlek op je tafelblad? De tafel is eenvoudig schoon te maken met een lauwwarme vochtige doek en eventueel een beetje sop (zonder bijtende bestandsdelen, zoals citroenzuur). Wees wel extra voorzichtig met rode wijn, warme dranken en hete voorwerpen. Let ook op met kaarsvet en waterkringen van bloemenvazen; deze zijn lastig te verwijderen.

Waarom HelloTable?

Zelf samenstellen

Lokaal vakmanschap

Hoge kwaliteit

Duurzaam geproduceerd

#myhellotable

Zo staan onze HelloTable eettafels bij klanten thuis.