iProteqt: de oplossing bij vlekken en schade

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Voor je het weet valt er een glas wijn om, knoei je een druppel tomatensaus of gaat toch je stof na een paar jaar pillen. Zonde van jouw nieuwe stoelen of barkrukken! Bij HelloChair werken we samen met iProteqt, zodat jouw stoelen beschermd zijn tegen vlekken en schade. Wij leggen hieronder uit hoe de iProteqt vlekken- en constructieservice werkt.

Wat is iProteqt?

iProteqt is een uitgebreid vlekken- en serviceprogramma waarbij je gegarandeerd bent van professionele hulp bij vlekken en schade. Wanneer je bij de aanschaf van nieuwe stoelen voor iProteqt kiest, ontvang je verzorgingsproducten om jouw stoelen te beschermen tegen vlekken.

Daarnaast kun je de gehele serviceperiode gebruikmaken van de iProteqt vlekken- en constructieservice. Zit er een vlek op jouw stoel? Dan komt een expert het oplossen! En begint je stoel onverhoopt toch te piepen en kraken? Ook dan komt iProteqt bij je langs. Onderaan deze pagina lees je meer wat de vlekken- en constructieservice precies inhoudt. Zo kun je jarenlang genieten van je nieuwe stoelen, zonder je zorgen te maken over service en garantie.

Let op! iProteqt is de vervanger van Protexx.

Hoe werkt het?

Zodra je in de HelloChair winkel of op hellochair.nl nieuwe stoelen koopt, kun je daarbij iProteqt aanschaffen. Je kunt enkel de Protector Spray aanschaffen, maar wanneer je kiest voor de aanvullende vlekken- en constructieservice, komt iProteqt gratis bij jou langs om eventuele problemen op te lossen. Je ontvangt voor de gehele serviceperiode (3 of 5 jaar, afhankelijk van jouw keuze) verzorgingsproducten en de vlekken- en constructieservice. Zo werkt het:

 1. Bij ontvangst van je nieuwe stoelen, impregneer je jouw stoelen met iProteqt.
 2. Wanneer er een vlek op jouw stoel komt, maak je deze schoon met de meegeleverde iProteqt reinigingsmiddelen.
 3. Blijft de vlek zichtbaar? Neem contact op met iProteqt, zij lossen het probleem op. Hierbij wordt je volledig ontzorgd door iProteqt.
 4. Heb je geen vlek, maar schade aan jouw stoelen? Neem dan ook contact op met iProteqt.

In elke set die je ontvangt zit een servicecertificaat ingesloten. Daarnaast is de factuur van HelloChair waar je eetkamerstoelen én iProteqt samen opstaan ook het garantiebewijs.

In deze video op de site van iProteqt vind je meer uitleg.

Let op! De vlekken- en constructieservice geldt alleen wanneer je de spray gebruikt op nieuwe stoelen die je bij HelloChair hebt gekocht. Daarnaast moet de iProteqt gekocht zijn vóór het moment dat jouw stoelen worden geleverd.

Voor welke materialen gebruik je iProteqt?

Of je nu fluwelen stoelen of lederen barkrukken aanschaft, bij HelloChair is de iProteqt vlekken- en constructieservice beschikbaar voor diverse materialen:

 •       Textiel en microleder (keuze uit 3 of 5 jaar service)
 •       Leatherlook (3 jaar service)
 •       Afgedekt leder (keuze uit 3 of 5 jaar service)
 •       Open leder (5 jaar service)

Textiel & microleder

Leather
look

Afgedekt leder

Open
leder

Welke problemen lost iProteqt voor jou op?

Van het verwijderen van koffievlekken tot het repareren van losgeraakte stiknaden: hieronder lees je alle ins en outs over de vlekken- en constructieservice.

Vlekkenservice

Tegen welke vlekken beschermt iProteqt?

Jouw stoelen zijn na behandeling beschermd tegen vlekken van o.a. voedingsmiddelen en dranken. Door de bescherming van iProteqt laten ze geen blijvende vlekken achter. Onder de vlekkenservice vallen alle vlekken die veroorzaakt zijn door:

 • Dranken, zoals koffie, thee, cola, vruchtensap, wijn, bier, likeur, etc.
 • Voedingsmiddelen, zoals tomatensaus, jus, pindakaas, chocola, jam, ketchup, etc.
 • Vlekken van transpiratie, huidvet, bloed, urine, braaksel en ontlasting.
 • Vlekken veroorzaakt door kledingafgiften, cosmetica, balpennen, uitwisbare inkt en lijm (geldt alleen voor afgedekt leder en leatherlook).
 • Vlekken veroorzaakt door nadelige invloeden van medicijngebruik (geldt alleen voor afgedekt leder en leatherlook).
 • Craquelé effect (geldt alleen voor afgedekt leder en leatherlook).
 • Bijtsporen van huisdieren (geldt alleen voor afgedekt leder en leatherlook en dit is eenmalig).

Zo impregneer je jouw stoelen met de iProteqt Protection spray

Om jouw nieuwe stoelen te beschermen tegen vlekken, impregneer je ze met de iProteqt Protection spray. De vezelbeschermer maakt de stof vlekwerend en makkelijk te reinigen. Behandel de stoel zo snel mogelijk, het liefst nog op de dag dat je jouw nieuwe stoelen ontvangt. Je kunt dit het best in de avond doen in een goed geventileerde ruimte, zodat het ‘s nachts in 5 á 6 uur kan drogen.

Bij gestoffeerde stoelen is het voldoende om deze één keer te behandelen. Stoelen met lederen bekleding dien je twee keer per jaar te behandelen. Leder is een natuurproduct dat gaat ‘leven’. Door het regelmatig te behandelen blijft het leder soepel. Bekijk ook de instructievideo van iProteqt.

Zo verwijder je vlekken met de iProteqt Cleaner

Heb je toch een vlek op jouw stoel? Maak deze dan schoon met de meegeleverde spray speciaal voor jouw bekleding. Spray rustig de vlek in op 30 cm afstand. Leg er een vochtige badstoffen handdoek op, zodat de vlek erin trekt. Zorg dat de handdoek de volledige zitting bedekt, om te voorkomen dat er een kring achterblijft. Ga niet deppen, boenen of wrijven op de vlek.

Lukt het niet om de vlek te verwijderen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met het iProteqt Service Centre. Eén van de professionele servicemonteurs komt dan bij je langs om het probleem op te lossen.

Constructieservice

Wat valt er onder de constructieservice van iProteqt?

Heb je een defect in de constructie van je stoel? Dan kun je – wanneer je iProteqt bij je stoelen hebt aangeschaft – voor talloze problemen bij iProteqt terecht:

 • Verwijderen van pilling bij textiel
 • Opspannen van de bekleding als deze overmatig is gaan rimpelen of plooien
 • Verstevigen en/of opvullen van vaste zittingen als deze overmatig zijn gaan inzakken
 • Aanspannen van singelbanden
 • Herstellen of vervangen van nosag-veren, binnenvering
 • Repareren van losgeraakte stiknaden
 • Herstellen van bedieningsmechanieken
 • Verstevigen en/of opvullen van losse kussens
 • Verhelpen van piep- en kraakgeluiden
 • Vastzetten van losgeraakte verbindingen
 • Vastzetten van losgeraakte knopen
 • Herstellen of vervangen van gebroken regelwerk
 • Vastzetten van losse verenclips
 • Herstellen of vervangen van elektrische delen zoals motoren, trafo’s

Wat valt niet onder de service van iProteqt?

Onderstaande problemen vallen niet onder de constructieservice:

 • Meubelen die oneigenlijk gebruikt zijn, zoals bij schuld/opzet en geweld

 • Product specifieke eigenschappen, zoals normale slijtage en gebruikssporen

Advies nodig?

Wanneer je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Bel 0345-228740 of mail naar klantenservice@hellochair.nl. We helpen je graag!

Product Vendor

Product title

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Bestellen