Protexx: de oplossing bij vlekken

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Voor je het weet valt er een glas wijn om, knoei je een druppel tomatensaus of lekt er een balpen. Zonde van jouw nieuwe stoelen of barkrukken! Bij HelloChair werken we samen met Protexx, zodat jouw stoelen beschermd zijn tegen vlekken. Wij leggen hieronder uit hoe de Protexx vlekkenservice werkt.

Wat is Protexx?

Protexx is een uitgebreid vlekken serviceprogramma waarbij je gegarandeerd bent van professionele hulp bij vlekken en schade. Wanneer je bij de aanschaf van nieuwe stoelen voor Protexx kiest, ontvang je verzorgingsproducten om jouw stoelen te beschermen tegen vlekken.

Daarnaast kun je de gehele serviceperiode gebruikmaken van de Protexx vlekkenservice. Zit er een vlek op jouw stoel? Dan komt een expert het oplossen! Onderaan deze pagina lees je meer wat de vlekkenservice precies inhoudt. Zo kun je jarenlang genieten van je nieuwe stoelen, zonder je zorgen te maken over service en garantie.

Hoe werkt het?

Zodra je in de HelloChair winkel of op hellochair.nl nieuwe stoelen koopt, kun je daarbij Protexx aanschaffen. Je kunt enkel de Protector Spray aanschaffen, maar wanneer je kiest voor de aanvullende vlekkenservice, komt Protexx gratis bij jou langs om eventuele problemen op te lossen. Je ontvangt voor de gehele serviceperiode (3 of 5 jaar, afhankelijk van jouw keuze) verzorgingsproducten en de vlekkenervice. Zo werkt het:

 1. Bij ontvangst van je nieuwe stoelen, impregneer je jouw stoelen met Protexx.
 2. Wanneer er een vlek op jouw stoel komt, maak je deze schoon met de meegeleverde Protexx reinigingsmiddelen.
 3. Blijft de vlek zichtbaar? Neem contact op met Protexx, zij lossen het probleem op. Hierbij wordt je volledig ontzorgd door Protexx.

In elke set die je ontvangt zit een servicecertificaat ingesloten. Daarnaast is de factuur van HelloChair waar je eetkamerstoelen én Protexx samen opstaan ook het garantiebewijs.

In deze video op de site van Protexx vind je meer uitleg.

Let op! De vlekkenservice geldt alleen wanneer je de spray gebruikt op nieuwe stoelen die je bij HelloChair hebt gekocht. Daarnaast moet de Protexx gekocht zijn vóór het moment dat jouw stoelen worden geleverd.

Voor welke materialen gebruik je Protexx?

Of je nu fluwelen stoelen of lederen barkrukken aanschaft, bij HelloChair is de iProtexx vlekkenservice beschikbaar voor diverse materialen:

 •       Textiel en microleder (keuze uit 3 of 5 jaar service)
 •       Leatherlook (3 jaar service)
 •       Afgedekt leder (keuze uit 3 of 5 jaar service)
 •       Open leder (5 jaar service)

Textiel
3 jaar

Leder
3 jaar

Textiel
5 jaar

Leder
5 jaar

Tegen welke vlekken beschermt Protexx?

Jouw stoelen zijn na behandeling beschermd tegen vlekken van o.a. voedingsmiddelen en dranken. Door de bescherming van Protexx laten ze geen blijvende vlekken achter. Onder de vlekkenservice vallen alle vlekken die veroorzaakt zijn door:

 • Dranken, zoals koffie, thee, cola, vruchtensap, wijn, bier, likeur, etc.
 • Voedingsmiddelen, zoals tomatensaus, jus, pindakaas, chocola, jam, ketchup, etc.
 • Vlekken van transpiratie, huidvet, bloed, urine, braaksel en ontlasting.
 • Vlekken veroorzaakt door kledingafgiften, cosmetica, balpennen, uitwisbare inkt en lijm (geldt alleen voor afgedekt leder en leatherlook).
 • Vlekken veroorzaakt door nadelige invloeden van medicijngebruik (geldt alleen voor afgedekt leder en leatherlook).
 • Craquelé effect (geldt alleen voor afgedekt leder en leatherlook).
 • Bijtsporen van huisdieren (geldt alleen voor afgedekt leder en leatherlook en dit is eenmalig).

Zo impregneer je jouw stoelen met de Protexx Protection spray

Om jouw nieuwe stoelen te beschermen tegen vlekken, impregneer je ze met de Protexx Protection spray. De vezelbeschermer maakt de stof vlekwerend en makkelijk te reinigen. Behandel de stoel zo snel mogelijk, het liefst nog op de dag dat je jouw nieuwe stoelen ontvangt. Je kunt dit het best in de avond doen in een goed geventileerde ruimte, zodat het ‘s nachts in 5 á 6 uur kan drogen.

Bij gestoffeerde stoelen is het voldoende om deze één keer te behandelen. Stoelen met lederen bekleding dien je twee keer per jaar te behandelen. Leder is een natuurproduct dat gaat ‘leven’. Door het regelmatig te behandelen blijft het leder soepel. Bekijk ook de instructievideo van Protexx.


Zo verwijder je vlekken met de Protexx Cleaner

Heb je toch een vlek op jouw stoel? Maak deze dan schoon met de meegeleverde spray speciaal voor jouw bekleding. Spray rustig de vlek in op 30 cm afstand. Leg er een vochtige badstoffen handdoek op, zodat de vlek erin trekt. Zorg dat de handdoek de volledige zitting bedekt, om te voorkomen dat er een kring achterblijft. Ga niet deppen, boenen of wrijven op de vlek.

Lukt het niet om de vlek te verwijderen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met het Protexx Service Centre. Eén van de professionele servicemonteurs komt dan bij je langs om het probleem op te lossen.

Advies nodig?

Wanneer je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Bel 0345-228740 of mail naar klantenservice@hellochair.nl. We helpen je graag!