Trend: eetkamer in Japandi stijl

Natuurlijke materialen, neutrale tinten en organische vormen: een Japandi interieur is hot! Japandi, wat? Deze stijl combineert het beste van twee werelden: het minimalisme uit Scandinavië en de kalmerende, natuurlijke invloeden uit Japanse interieurs. Wij laten je zien hoe je deze stijl thuis in je eetkamer toepast!

Japandi kleuren & vormen

Voor een Japandi interieur kun je denken aan een sober en zacht kleurenpalet. Beige, taupe, lichtbruin en wit zijn de basiskleuren en worden ton-sur-ton gecombineerd met zwarte accenten. Dat klinkt misschien wat kil, maar wanneer je hier veel zachte materialen en ronde en organische vormen aan toevoegt, komt de Japandi trend goed tot zijn recht. Durf ook de perfectie los te laten en je eigen draai eraan te geven. Een inspirerende Japandi eetkamer zien we terug is het huis van Greet van Style and Sugar.

Shop de look van Greet

Japandi eettafels

De eethoek is het hart van het huis, dus daar kun je maar al te goed deze trend terug laten komen. Ga voor een Scandinavische eettafel met zachte rondingen, zoals een ovaal tafelblad en afgeronde tafelpoten. Ook eettafels met een grote, ronde poot zijn populair tegenwoordig. Licht eikenhout, maar ook donker eiken- of notenhout passen perfect bij een Japandi eettafel. Onze tafelcollectie HelloTable zien we veel terug in Japandi interieurs.

Eetkamerstoelen in Japandi stijl

Wat betreft Japandi eetkamerstoelen kun je meerdere kanten op. Opengewerkte stoelen van hout zien we veel terug, zoals de Wishbone van Carl Hansen & Søn. Maar juist ook gestoffeerde stoelen zorgen voor die kenmerkende warmte en sereenheid. Ga voor een beige geweven stof of een bouclé stof. De Jesper Home stoelen zijn geliefd tegenwoordig, vooral met een goudkleurig onderstel.

Rust & balans

Wat ons betreft is deze Japandi stijl precies wat we in deze tijd nodig hebben. Een rustgevend interieur dat helemaal in balans is en waar we heerlijk kunnen cocoonen. Wij zijn fan van de Japandi stijl!

Hulp nodig?

Wil je gratis advies voor jouw eethoek in Japandi stijl? Bel dan gerust naar 0345-228740 of mail naar klantenservice@hellochair.nl. Ook ben je altijd welkom in de HelloChair winkels . We helpen je graag!