Verschillende eetkamerstoelen combineren: hoe doe je dat?

Vind je het lastig kiezen tussen alle eetkamerstoelen? Of wil je je eetkamer wat unieker en speelser maken? Ga dan voor verschillende eetkamerstoelen aan de eettafel! Met deze opties en tips voorkom je dat je het een ratjetoe aan stoelen wordt.

Optie 1: Dezelfde stoelen in verschillende kleuren

Wil je verschillende eetkamerstoelen combineren, maar wel dat het geheel rustig oogt? Ga dan voor één type stoel in meerdere kleuren. Je kunt gaan voor ton sur ton (kleuren in hetzelfde kleurenpalet) of juist voor contrasterende kleuren. Een stoel waarbij vaak meerdere kleuren gecombineerd worden is de HAY About a Chair. Deze kuipstoel is in meerdere mooie kleuren verkrijgbaar, die ook nog eens mooi matchen.

Optie 2: Verschillende stoelen in consistente kleuren

Het kan natuurlijk ook andersom: één kleur, maar wel verschillende stoelen. Het kiezen van één kleur of kleuren uit dezelfde kleurgroep, maakt het combineren een stuk makkelijker. Je kunt namelijk een stoel naast de looks meteen beoordelen op kleur. Zorg hierbij wel voor balans. Wissel bijvoorbeeld een dichte kuipstoel af met een opengewerkte rugleuning. Ben je uitgekeken op een stoel? Dan hoef je maar één stoel te vervangen!

Optie 3: Verschillende materialen

Wees niet bang om verschillende materialen met elkaar te combineren. Kunststof, metaal, hout en stof gaan juist heel goed samen. Ook als je gaat voor verschillende kleuren! Dit vraagt alleen wel om extra styling-aandacht. Vooral de vorm is bepalend als het gaat om het combineren van verschillende eetkamerstoelen. Dit is vaak ook een kwestie van proberen. Hoe meer verschillende kleuren en hoe meer kleur, hoe drukker het oogt. In de HelloChair winkels denken we graag met je mee!

Optie 4: Met en zonder armleuning

Veel stoelen zijn verkrijgbaar met én zonder armleuning. Deze zijn perfect om te combineren, omdat de achterkant hetzelfde is. Zo houd je het geheel rustig. Veel klanten combineren de Mobitec Mood #95 en Mood #91 stoelen. Ideaal als je ruimte wilt besparen of gewoon wat speelsheid in je eetkamer wilt brengen. Ook Zuiver, Audo Copenhagen en Vitra hebben stoelen met en zonder armleuning in de collectie.

Extra tips voor het combineren van stoelen

  1. Kies vooraf één van bovenstaande opties en/of een thema, dat maakt het kiezen van stoelen meteen een stuk makkelijker.
  2. Wissel af: combineer open en dichte stoelen en rugleuningen van verschillende hoogtes.
  3. Laat eventueel één stoel wat vaker terugkomen om eenheid te creëren.
  4. Mix stoelen met een eetkamerbank voor een extra speelse twist.
  5. Staat er een design stoel op je verlanglijstje die buiten je budget valt? Combineer dan nieuw met oud. Geef bijvoorbeeld een vintage stoeltje van Marktplaats of de Kringloop een likje verf en zorg dat deze mooi bij het geheel past. Zo heb je ruimte voor jouw wishlist item!

Kom mixen in de HelloChair winkels

Je merkt het al: de mogelijkheden zijn eindeloos. Twijfel je of jouw favoriete stoelen mooi samen te combineren zijn? Kom naar één van de HelloChair winkels! Daar vind je meer dan 300 stoelen onder één dak en kun je eindelijk combinaties maken. We denken graag met je mee en schuiven met gemak verschillende stoelen aan een eettafel. Zo weet je zeker dat je een mooie mix in huis haalt!

Inspiratie: deze verschillende stoelen combineren klanten