Wat is Martindale?

De Martindale test toont aan hoe slijtvast een stof is. Hoe hoger de Martindale score, hoe langer de stoel meegaat. Per stof wordt een test gedaan. Hierbij wordt druk uitgeoefend op de stof door middel van een Martindale apparaat. Het resultaat wordt uitgedrukt in het aantal toeren dat het apparaat heeft gemaakt voordat maximaal drie draden zijn gebroken bij de stof. Het gaat dus alleen over het gestoffeerde gedeelte van de stoel. Met Martindale kun je de perfecte stoel voor jouw woongebruik uitkiezen. De stoffen worden onderverdeeld in vijf klassen:

Decoratief gebruik (tot 6.000 Martindale)
De naam zegt het al. Stoffen die in deze klasse vallen, zijn vrijwel alleen voor decoratief gebruik. Je kunt op deze meubelen zitten, maar gebruik ze niet te vaak en maar voor korte duur.


Licht woongebruik (6.000 tot 15.000 Martindale)
Stoffen in deze klasse zijn geschikt voor meubelen die niet dagelijks worden gebruikt en waar voorzichtig mee wordt omgegaan.


Normaal woongebruik (15.000 tot 40.000 Martindale)
De stoffen die in deze klasse vallen, zijn geschikt voor normaal woongebruik. Dit betekent dat de stof bestand is tegen dagelijks enkele uren gebruik in een gemiddelde situatie.


Intensief woongebruik (40.000 tot 75.000 Martindale)
De stoffen die in deze klasse vallen, zijn geschikt voor intensief woongebruik. Dit betekent dat de stof bestand is tegen dagelijks enkele uren intensief gebruik, zoals een zitplaats bij de tv.


Zeer intensief woongebruik (75.000+ Martindale)
Stoffen in deze klasse zijn geschikt voor zeer intensief woongebruik. Ook zijn deze meubelen geschikt om in een werkomgeving te worden gebruikt. Bij een Martindale van 75.000 of hoger weet je vrijwel zeker dat de meubelen niet snel vervangen hoeven te worden.