Hartman Sophie tuinstoelen: alle verschillen op een rij

Inmiddels hebben de Sophie tuinstoelen van Hartman al veel tuinen veroverd. De reden daarvan is simpel: de stoelen hebben een modern en tijdloos ontwerp en zijn van goede kwaliteit. Een Sophie tuinstoel gaat jaren mee; het materiaal is kleurvast én weer- en krasbestendig. In de collectie vind je verschillende onderstellen en kuipen, maar wat is het verschil? Wij leggen het uit!

Verschillende onderstellen

De Sophie tuinstoel met een kunststof kuip met armleggers is verkrijgbaar in drie verschillende onderstellen: Element, Studio en Teak. Elk onderstel geeft een andere uitstraling aan de stoel. De Element en Studio hebben een gepoedercoat aluminium onderstel, waarbij de Element wat hoekiger en strakker is. De Studio heeft door het conische, ronde onderstel een elegante uitstraling. De teakhouten poot geeft een warme look aan de stoel en daarmee aan jouw tuin.

Ook zit er prijsverschil in de onderstellen, omdat het productieproces van de ronde poot langer duurt. De kuip is verkrijgbaar in diverse mooie kleuren. Bij HelloChair zijn de stoelen per stuk verkrijgbaar, zodat je meerdere stoelen met elkaar kunt combineren. Inspiratie nodig? Bekijk dan de tuinsets van Hartman.

Sophie Element

Vierkante, rechte poten van gepoedercoat aluminium.

Sophie Studio

Ronde, taps toelopende poten van gepoedercoat aluminium.

Sophie Teak

Ronde, taps toelopende poten van teakhout.

Verschillende kuipen van de Sophie Rondo

De Sophie Rondo serie heeft net als de Studio een ronde aluminium poot, maar deze loopt niet taps toe en is dus overal even breed. In de Sophie Rondo serie heb je keuze uit drie verschillende kuipen. De armstoel zorgt voor optimaal zitcomfort en is ideaal om lang te tafelen. De kuip zonder armleuning heeft een smaller en fijner ontwerp, waardoor je meer ruimte tussen de stoelen aan de tuintafel hebt. Ook schuif je de kuip zonder armleuning gemakkelijk onder alle tuintafels en is het de ideale stoel voor kleinere tuinen en balkons.

Sophie Rondo

Kuip zonder armleuningen.

Sophie Rondo Elegance

Kuip met armleuningen, zonder armleggers.

Sophie Rondo Wave

Kuip zonder armleuningen.

Sophie Pro Element tuinstoel

Naast de Sophie Element, Studio, Teak en Rondo is er ook nog de Pro Element. Deze tuinstoel heeft dezelfde kuip als de Rondo, maar dan met twee gaten in de zitting. Hierdoor kun je de stoelen eenvoudig op elkaar stapelen. Daarnaast heeft deze tuinstoel een rechthoekige poot.

Sophie Pro Element

Kuip met 2 gaten in de zitting (stapelbaar).

Onderhoud van de Sophie tuinstoel

De kunststof kuipen zijn bestand tegen alle weersomstandigheden, waardoor je de stoel zorgeloos het hele jaar buiten kunt laten staan. Toch is het altijd het beste om de stoel in de winter in de schuur of onder een afdak op te bergen.

Ook raden we aan om de stoel minimaal één keer per jaar een schoonmaakbeurt te geven. Reinig de stoel met een vochtige doek en eventueel een beetje neutraal reinigingsmiddel. Gebruik geen harde borstel, hogedrukreiniger of schuurmiddel. Hierdoor ontstaan scheurtjes in het kunststof waar zich vuil in ophoopt. Dek de stoelen ook nooit af en wees voorzichtig met vuur, olie, vetten en hete voorwerpen.

Sophie Teak reinigen en behandelen

Teakhouten poten kun je het beste schoonmaken met de Hartman Teak Cleaner. Dit werkt eenvoudig: Cleaner aanbrengen, reinigen met een borstel, naspoelen met water en goed laten drogen.

Teakhout heeft de eigenschap dat het gaat vergrijzen. Wil je de oorspronkelijke kleur van teakhout behouden? Behandel het onderstel dan, bijvoorbeeld met deze Teak Protector. Zorg dat het onderstel kurkdroog is voordat de Protector wordt aangebracht, om verkleuringen en vlekken te voorkomen.

Kussens voor de Hartman Sophie stoelen

Wil je extra comfort voor jouw tuinstoel? Leg dan een kussentje in de kuip. Zowel het Sophie kussen als het Delphine kussen passen perfect in een Sophie tuinstoel. Het enige verschil is de dikte (1 of 4 cm) en de prijs. Beide kussens hebben een handige antisliplaag aan de onderkant.

Hartman Sophie kussen

1 cm dik

Hartman Delphine kussen

4 cm dik

Hulp nodig?

Heb je nog vragen over de Hartman Sophie tuinstoel? Bel dan gerust naar 0345-228740 of mail naar klantenservice@hellochair.nl. Ook ben je altijd welkom in één van de HelloChair winkels om de tuinstoel uit te proberen. We helpen je graag!