Vitra Eames Chair: zo kies je jouw kuipstoel

Eén van de bekendste stoelen is de Eames van Vitra. Zelden in de geschiedenis was een ontwerp zó succesvol. Al ruim 70 jaar is de stoel een designklassieker. De kracht van de Eames Chair is dat je hem volledig zelf samenstelt. Je kiest zelf de kuip, het onderstel en zelfs het materiaal en de kleur. Wij vertellen je alle mogelijkheden!

Iconisch ontwerp van Charles & Ray Eames

Van woonkamers tot kantoren en zelfs in tuinen: overal zie je de bekende Vitra Eames stoelen terug. In 1948 brachten iconen Charles en Ray Eames de baanbrekende serie op de markt. Dit waren de eerste in massa geproduceerde plastic stoelen; het ontwerpduo zette hiermee een nieuwe standaard op het gebied van zitten. Het oorspronkelijke ontwerp is de Eames Fiberglass Chair, gemaakt van een glasvezelversterkte polyesterhars. Inmiddels zijn ook de Eames Plastic Chair (van polypropyleen) en Wire Chair (van gelast staaldraad) al lange tijd op de markt.

Met of zonder armleuning

Met meer dan 100.000 mogelijkheden, 23 kuipkleuren en 36 stofferingsopties, is de kans groot dat je jouw perfecte kuipstoel vindt. Allereerst de vraag: ga je voor een kuip met armleuningen of zonder armleuningen? Of ga je voor een mix van beide modellen? Wanneer je graag lang aan tafel zit, kan een armstoel erg prettig zijn. Laat je inspireren door de beelden hieronder voor het vinden van jouw perfecte Vitra Eames Chair.

Vitra Eames zonder armleuning

Vitra Eames met armleuning

Verschillende onderstellen

Heel bepalend voor het uiterlijk van jouw Vitra stoel is het onderstel. De populairste opties zijn het draadonderstel (DSR en DAR), houten onderstel (DSW en DAW) en vierpootsonderstel (DSX en DAX).

De stalen onderstellen zijn verkrijgbaar in hoogglans chroom, zwart gepoedercoat en wit gepoedercoat staal. Bij het houten onderstel kun je kiezen uit esdoorn goud, esdoorn donker, esdoorn zwart en esdoorn honingkleur.

Ook kun je kiezen voor een draaibare stoel met zwenkwielen of een stapelbare versie met beugels om de stoelen in rijen aan elkaar te koppelen. Ga je voor de kuip met armleuningen? Dat is de stoel ook op een robuuste rechte voet verkrijgbaar en zelfs als schommelstoel of loungestoel.

Zonder armleuning

DSR | Draadonderstel met schoren

DSW | Houten onderstel met kruisdraad versteviging

DSX | Vierpoots-staalbuisonderstel

PSCC | Draaibaar + zwenkwielen

DSS | Stapel- en schakelbaar

Met armleuning

DAR | Draadonderstel met schoren

DAW | Houten onderstel met kruisdraad versteviging

DAX | Vierpoots-staalbuisonderstel

PACC | Draaibaar + zwenkwielen

DAL | Voet persgietaluminium gepolijst

RAR | Schommelstoel

LAR | Loungestoel

Verschillende zittingen

Of je kiest voor de side chair of armchair: beide kuipen zitten fantastisch. De Eames stoel is gevormd naar het lichaam, waardoor de stoel (letterlijk) zit als gegoten.

Wil je toch iets meer comfort of warmte in huis? Je kunt bij de Plastic Chairs ook kiezen voor een vast zitkussen of bekleding van de binnenkant van de kuip. De beklede variant is gemaakt polyurethaanschuim, die bekleed is met stof en aan de kuip is bevestigd met een zwarte of witte biesnaad. Bij de Fiberglass Chair is alleen de side chair verkrijgbaar met een zitkussen; volledige bekleding is hierbij helaas niet mogelijk.

Wanneer je gaat voor de Wire Chair, kun je kiezen voor een vast zitkussen of een rug- en zitkussen. De kussens kun je er eventueel afhalen en zijn verkrijgbaar in Hopsak-stof of leder.

Zonder armleuning

Kunststof of Fiberglass
Zonder zitkussen

Kunststof of Fiberglass
Met zitkussen

Kunststof
Binnenkant bekleed

Met armleuning

Kunststof of Fiberglass
Zonder zitkussen

Kunststof
Met zitkussen

Kunststof
Binnenkant bekleed

Wire Chair

Gepoedercoat zwart staaldraad
Zonder zitkussen

Gepoedercoat zwart staaldraad
Met zitkussen

Gepoedercoat zwart staaldraad
Met zit- en rugkussen

Fiberglass of kunststof

De meeste mogelijkheden in kleur en bekleding heb je bij de Plastic Chairs, die zijn gemaakt van de kunststof polypropyleen. Wil je graag de Eames in het originele materiaal? Kies dan voor de Fiberglass Chair. Deze klassieke uitvoering glanst iets meer dan de Plastic Chair en dankzij de glasvezelstrepen heb je altijd een uniek exemplaar in handen.

In 2019 introduceerde Vitra een compleet nieuw kleurenpalet voor de Eames serie. De collectie bestaat uit 14 hedendaagse kleuren die zijn opgedeeld in groepen van neutrale, felle en halftinten.

Kunststof

Kunststof + bekleding

Fiberglass

Gratis vilten vloerbescherming

Alle Vitra Eames kuipstoelen in onze webshop worden standaard geleverd met gratis zwarte viltglijders. Perfect om jouw harde vloer te beschermen! Heb je tapijt en wil je kunststof dopjes? Of wil je liever witte vloerglijders? Neem dan contact met ons op of breng een bezoek aan een HelloChair winkel. We kunnen alle variaties voor jou bestellen!

Scherpe Vitra deal

Wil je de Vitra collectie graag in het echt bekijken? Of jouw eigen stoel samenstellen? Kom dan naar één van de HelloChair winkels. We helpen en adviseren je graag met het vinden van jouw Eames kuipstoel. Mocht je nog vragen hebben, bel dan gerust naar 0345-228740 of mail naar klantenservice@hellochair.nl.

Product Vendor

Product title

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Bestellen