10 tips voor het kiezen van een eetkamerstoel

Ben je op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen? De zoektocht kan lang en lastig zijn. Het is belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Wij geven je tips waar je op kunt letten bij het kopen van een eetkamerstoel.

Tip 1: Kijk naar de achterkant van de stoel

Het klinkt misschien als een open deur, maar we zien regelmatig dat klanten vooral de voorkant van een stoel beoordelen op zijn looks. Minstens zo bepalend is de achterkant; dit is tenslotte waar je altijd tegenaan kijkt. Let dus ook vooral op de kleur, vorm en afwerking van de achterkant en zijkant van een eetkamerstoel.

Tip 2: Houd rekening met de breedte van de stoel

Hoeveel stoelen passen er aan jouw (nieuwe) eettafel? Om dit te bepalen, kun je uitgaan van 70 cm per stoel. Deze ruimte heb je nodig om te zorgen dat je per persoon voldoende zitruimte hebt en te voorkomen dat de ellebogen tegen elkaar stoten.

Tip 3: Bepaal of je wel of geen armleuningen wilt

Veel eetkamerstoelen zijn met en zonder armleuningen verkrijgbaar. Een eetkamerstoel met armleuningen biedt vaak net wat meer comfort; perfect om lang te tafelen. Houd er wel rekening mee dat deze stoelen hoger zijn en misschien niet onder jouw eettafel passen.

Mocht je wat minder ruimte hebben, is het verstandig om te kiezen voor stoelen zonder armleuning. Ook zien we vaak dat klanten een combinatie maken van stoelen met en zonder armleuning. Staat jouw eettafel tegen de muur en twijfel je of je wel makkelijk kunt gaan zitten? Plaats de stoel zonder armleuning dan aan de kant van de muur.

Tip 4: Check de hoogte van de onderkant van de tafel

Ga je voor stoelen met armleuning? En heb je al een eettafel? Meet dan de hoogte van de onderkant van jouw eettafel op voordat je op stoelenjacht gaat. Zo weet je zeker dat je de nieuwe stoelen makkelijk onder de eettafel kunt schuiven.

Tip 5: Match de stoelen met de tafel

Naast de hoogte, is het ook belangrijk om jouw nieuwe stoelen qua stijl met de tafel te matchen. Een robuuste tafel vraagt ook om stoelen met wat meer body, zodat ze niet ‘wegvallen’ in het geheel.

Kijk ook of de poten van de stoel passen bij het onderstel van de tafel, zowel qua vorm als kleur. Wanneer jouw eettafel een ‘druk’ onderstel heeft, is het vaak beter om minimalistische stoelpoten te kiezen. Zo blijft je eethoek rustig en mooi in balans. Vind je dit matchen lastig? In de HelloChair winkels denken we graag met je mee.

Tip 6: Staar je niet blind op de zithoogte

Ben je op zoek naar een eetkamerstoel met een hoge zitting, omdat je bijvoorbeeld lang bent? Focus je dan niet alleen op een hoge zithoogte. Ook de zitdiepte en de hoogte en helling van de rugleuning bepalen of een stoel lekker zit. Daarnaast speelt ook jouw postuur mee, zoals de verhouding beenlengte-ruglengte en onderbeen-bovenbeen. Iedereen zit anders, dus het blijft een kwestie van proberen.

Tip 7: Verwacht niet het comfort van een fauteuil

De meeste eetkamerstoelen zitten heerlijk, maar het comfort is niet te vergelijken met een fauteuil. Een eetkamerstoel heeft een actieve zit en is minder geschikt om lekker onderuit te zakken. Extra tip wanneer je naar de winkel gaat en een stoel uitprobeert: trek je jas uit en schuif de stoel aan. Pas dan kun je echt voelen of een stoel fijn zit.

Ben je op zoek naar een eetkamerstoel met armleuning, die heerlijk zit én mooi is voor het oog? Bekijk deze selectie stoelen.

Tip 8: Wees niet huiverig om (lichte) stof te kopen

We horen het regelmatig in de HelloChair winkels: klanten die het liefst gestoffeerde stoelen willen vaak in een lichte kleur maar het te besmettelijk vinden. Dit is nergens voor nodig! Stoffen stoelen kun je goed behandelen tegen vlekken, bijvoorbeeld met Protexx. Hiermee impregneer je jouw stoelen en dankzij de Protexx vlekkenservice ben je 3 of 5 jaar (afhankelijk van jouw keuze) gegarandeerd van vlekvrije stoelen.

Tip 9: Houd je vloer in gedachte

Uiteraard wil je ook dat jouw stoelen mooi bij de vloer passen. Donkere poten vallen bijvoorbeeld weg op een donkere vloer en lichthouten stoelpoten matchen vaak minder mooi bij een eikenhouten vloer. Denk ook alvast na over vloerbescherming. Heb je een gevoelige vloer? Schaf dan meteen vloerbescherming aan, zodat je vloer direct beschermd is tegen krassen zodra jouw stoelen geleverd zijn.

Tip 10: Stop met eindeloos scrollen

De keuze in stoelen is eindeloos. Je kunt online blijven scrollen en de kans is groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In de HelloChair winkels vind je ruim 300 stoelen onder één dak. Bespaar jezelf het urenlang scrollen en je bent van harte welkom om eens rond te neuzen en proef te zitten. Probeer een aantal stoelen uit en je merkt gauw genoeg of jouw droomstoel er tussenstaat. Kom je er niet uit? Ons team zit klaar om je te helpen!

#myhellochair

Zo staan onze stoelen bij klanten thuis!

Product Vendor

Product title

€29,95

Verwijderen

Subtotaal

Bestellen